Pressreleaser

Comeback i Sverige:

Magiskt, makalöst, Marrakech

Senast han prövade, blev det kollaps och besök på Sahlgrenska. Nu ska Joe Labero utmana ödet – återigen. Inferno är titeln på comebackshowen. Efter gästspelet på Hamburger Börs väntar en påkostad turné.

Magi i Houdini-genren är ett kraftprov. Fråga Joe Labero. När han på 1990-talet skulle träna på ett utbrytarnummer, med lång tid under vattenytan, slutade det med kollaps och sjukhusbesök.
Den här gången ska det inte behöva sluta på samma sätt.

– Ingen kommer tacka dig, brukar min mamma säga när jag avslöjar vad jag ska utsätta mig för. Men jag strävar naturligtvis efter att minimera riskerna, att öva öva öva. Hjärtat säger ja och då måste jag försöka, säger Joe Labero.

Scenen ska stå i lågor. Inspirerad av eldiga sägner och nordafrikanska myter. En vattentank ska också baxas in på scenen. Det är delar av Laberos hemliga plan för föreställningen Inferno. Först gästspelar han på Hamburger Börs i Stockholm under hösten, därefter väntar en riksomfattande turné.

– Magiskt, makalöst, Marrakech. En av mina magikollegor pratade så hängivet om vilken inspiration och vilka scenmiljöer som man skulle skapa med förebilder från Marocko och det förde mig till nordafrika. I åratal har jag baserat shower på ideal i Las Vegas, därför är det spännande att ta in helt nya kulturer i showbyggandet. Jag började fundera i dessa banor inför mina shower i Thailand och Singapore, säger Joe Labero.

Joe Labero har inte gjort någon stor turné i Sverige på många år. Nya showen blir dock ingen avskedsföreställning till de svenska magifansen.

– Inferno är min största show i Sverige någonsin. Det blir inte min sista svenska show, men det hade varit ett stiligt avslut, det medger jag, säger Joe Labero med ett leende.

Innan premiären på Inferno ska Joe Labero göra ett exklusivt gästspel för svenska kungligheterna och organisationen Min Stora Dag. Sedan tio år tillbaka ställer Joe Labero upp, när han får frågan.
– Det är en självklarhet. Kan jag bidra till för att uppmuntra och glädja sjuka barn, gör jag naturligtvis det. Prinsessan Madeleine har driv, passion och hjärta och jag är stolt att få frågan, varje gång. Senast gjorde jag en show på Roosevelts ballroom i New York för Min Stora Dag och jag blir rörd, när jag ser upprymdheten hos barnen och deras föräldrar, säger Joe Labero.

Turnéplan

Gästspel Hamburger Börs, Stockholm 26/9-23/11

18-22/2 Malmö, Operan
27/2 Västerås, Konserthuset
28/2 Örebro, Conventum Arena
1/3 Norrköping, De Geer
2/3 Falun, Falukuriren Arena
7/3 Karlstad, CCC
8/3 Linköping, Konsert&Kongress
9/3 Nyköping, Rosvalla
13/3 Eskilstuna, Lokomotivet
14/3 Norrtälje, Sportcentrum

15/3 Gävle, Konserthuset, 

18/3 Östersund, Sporthallen
20/3 Sundsvall, Tonhallen,
21/3 Umeå, Gammliahallen
23/3 Luleå, Kulturens Hus
27/3 Kalmar, Kalmarsalen

28/3 Karlskrona, Telenor Arena
29/3 Kristianstad,  Arenan
30/3 Alingsås, Estrad
2/4 Helsingborg, Konserthuset
3/4 Halmstad, Teatern
5/4 Varberg, Sparbankshallen
6/4 Jönköping, Konserthuset
10/4 Borås, Åhaga
11/4 Trollhättan, Älvhögsborg
13/4 Skövde, Arenan
17/4 Uppsala, Konsert & Kongress
18-19/4 Växjö, Konserthuset
20/4 Eksjö, Olsbergs Arena